foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

Get Adobe Flash player
Широм света последње среде у фебруару месецу обележава се Дан розе мајица (Pink Shirt Day) који представља Дан борбе против вршњачког насиља. 
Све је почело 2007, када је група активиста у једној канадској провинцији покренула иницијативу, након што је канадски ученик Чарлс МекНил у школу дошао у розе мајици и због тога претрпео насиље, ругање и вербалне нападе вршњака. Ученик је мајицу обукао у знак подршке мајци оболелој од карцинома дојке. Активисти су купили 50 розе мајица и поделили их ученицима у школи, који су обучени у ову стереотипима проблематизовану боју, желели да пруже подршку дечаку. Розе мајице су тако постале симбол борбе против вршњачког насиља.
И ученици наше школе низом креативних радионица прикључили су се данашњем глобалном подизању свести о важности превенције насиља у школама, неговања атмосфере уважавања, толеранције и  разумевања и едуковали се о врстама и нивоима насиља.
Ученици наше школе знају да бити "фаца" значи штитити слабије и помагати другима у невољи, дружити се и са слабијима од себе, говорити истину и не ћутати о насиљу!

ЛИНК СА СЛИКАМА