foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

Get Adobe Flash player

Данас, 22.5.2023. ученици  1. 2.  и 4. разреда из Равни су посетили Народну библиотеку у Ужицу. Ученици су били изузетно лепо дочекани. Упознати су са радом библиотеке, вођени искусним библиотекарима. Њихова заинтересованост се најбоље види кроз низ фотографија које смо направили. 

 

ЛИНК СА СЛИКАМА

Од маја 2023.године школска библиотека је богатија за књигу "СЕЋАЊА ИЗ ДЕТИЊСТВА И РАНЕ МЛАДОСТИ ,Забелешке Миливоја Смиљанића (1877-1959.)"
Ова књига има значајан потенцијал за  проучавање и допуну постојећих података из области етнологија и историографија области којој припадају села:Равни, Сирогојно и Рожанство, као и град Ужице и Чајетина.
Дародавац ове књиге је Милован Цицварић из Никојевића.

Екскурзија 19.5. -20.5.2023.

Ученици виших разреда су били на планираној екскурзији на релацији Дрежник - Равни - Ужице - Пожега - Косјерић- Ваљево - Шабац - Сремски Карловци - Нови Сад - Рума - Сремска Митровица - Бранковина - Ужице - Дрежник - Равни.

Ученике су пратиле одељењске старешине, водич из туристичке агенције " СИМ ТОУРС", стручни вођа и лекар Ивана Радојичић.

Сви планирани садржаји екскурзије су остварени.

У прилогу се налазе фотографије са наше екскурзије!!

ЛИНК СА СЛИКАМА

Дана 8.маја 2023. ученици шестог разреда ОШ ''Ђура Јакшић'' имали су пројектну наставу из историје под називом СРЕДЊОВЕКОВНИ ДАН. Поред изложбе грбова српске властеле, промовисана је музика средњег века и ране ренесансе, као и трпеза по рецептима из доба Немањића.

ЛИНК СА СЛИКАМА