foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

Get Adobe Flash player

У сусрет највећем хришћанском празнику Васкрсу, ученици Основне школе “Ђура Јакшић”, као и ученици издвојених одељења у Никојевићима и Дрежнику, заједно са својим вероучитељем фарбали су и бојили васкршња јаја. 

Том приликом, нашарано је и осликано пуно васкршњих јаја али и других дечијих радова, које су објединили и заједно изложили у просторијама школе. 

Ученици су се потрудили да, користећи се што разноврснијим техникама осликавања, искажу сопствени таленат и креативност, компонујући их са доживљајима верских мотива.

ЛИНК КА СЛИКАМА

Поводом обележавања најрадоснијег Хришћанског празника, ученици ИО Никојевићи у сарадњи са вероучитељем на часовима верске наставе, ликовне културе и слободних активности , израдили су разне паное посвећене Васкрсу. 

ЛИНК КА СЛИКАМА

Закључно са данашњим даном завршене су активности ученика нижих разреда из ИО Дрежник, везаних за пролеће и претстојећи празник Васкрс. У сарадњи са библиотечком секцијом ученици су направили пано на тему,, Природа олистава, цвета, славимо васкрслог Христа".

Велику подршку нам је пружио предметни наставник Горан Марковић. ЛИНК КА СЛИКАМА

Обележавање Васкрса ученици су реализовали бојењем јаја и другим активностима везаним за овај велики празник на часовима енглеског језика са учитељем Владом Цицварићем и на часовима ваннаставних активности.ЛИНК КА СЛИКАМА

Извештај са дводневне екскурзије

Дана 19 и 20.4. 2024. је реализована екскурзија ученика од 5-8 разреда ОШ"Ђура Јакшић". Екскурзија је реализована на релацији Дрежник-Равни-Крагујевац-Смедерево-Костолац/Виминацијум-Сребрно језеро-Лепенски вир-Голубац-манастир Тумане-Равни-Дрежник.

Полазак је био у 7.00 из Дрежника односно 7.30 из Равни.Ишло се преко Ужица,Чачка са паузом у Прељини где су деца доручковала у 9.20. 

После 45 минута паузе пут је настављен за Крагујевац где смо стигли у Музеј "21. октобар" у 11.05. Ученици су се упознали са трагичним догађајем из 21. октобра 1941. Сама зграда музеја симболише трагедију. Зидајући 30 кула без прозора и врата имали су намеру да покажу безизланост ненаоружаних грађана испред митраљеских цеви. 

Из Крагујевца полазимо у 11.45 за Смедерево где стижемо у 13.45. Сазнали смо историјат и значај тврђаве.

У 14.30 идемо даље за Виминацијум где стижемо у 16 сати. Ученици су се упознали са археолошким парком. На месту овог римског града и легионарског логора откопано је 14000 гробова и пронађено 50000 предмета. Такође су се упознали и са палеонтолошким парком "Мамут парк".

У 17.15 полазимо за коначно одредиште-Сребрно језеро где стижемо у 18.20. Смештени смо били у новом хотелу "Сиеста" . Прошетали смо поред језера и вечерали. После је уследила и дискотека.

Сутрадан настављамо после доручка у 8.30 пут за Лепенски вир где стижемо у 9.30.  Упознали смо се са једним од најзначајнијих мезолитских и неолитских налазишта.

У 10.30 полазимо за Голубац где стижемо у 11.05. Упознали смо се са историјатом и значајем тврђаве у време владавине деспота Стефана Лазаревића.

У 12.20 настављамо путовање за манастир Тумане где стижемо у 12.45. Ово је манастир из 14 века  и задужбина је Милоша Обилића. 

Ручак је био на Сребрном језеру у 14.15. 

После ручка смо још једном прошетали поред језера и кренули назад око 15.45.

У повратку смо направили паузу од 45 минута у Прељини. 

Кући смо се вратили у Равни у 20.30 односно у Дрежник у 21 сат 

Сви програмски садржаји су реализовани и општи утисак како ученика тако и наставника да је све протекло савршено. Имали смо и лекарску пратњу.

ЛИНК КА СЛИКАМА И ВИДЕО ЗАПИСИМА