foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

Get Adobe Flash player
Учитељи и наставници из ОШ "Ђура Јакшић" Равни у РЦУ данас похађају семинар Како помоћи ученицима с проблемима у понашању.
Ауторке и реализаторке семинара: Јелена Бошковић, Дипломирани педагог, Гимназија „ Свети Сава“ Пожега; Кристина Томић, Професор педагогије и психологије, Гимназија „ Свети Сава“ Пожега.
Циљеви семинара: унапређивање знања и вештина учесника да препознају проблеме у понашању ученика - јачање професионалних компетенција учесника за пружање подршке родитељима ученика с проблемима у понашању - унапређивање компетенција учесника за индивидуализовани приступ и пружање подршке ученицима с проблемима у понашању - развијање вештина учесника за креирање модела превенције у функцији унапређивања социјалне климе у школи - увежбавање учесника да креирају Индивидуални план подршке употребом стечених знања и вештина.

ЛИНК СА СЛИКАМА

RS Наставник руског језика у Основној школи „Ђура Јакшић“ у Равнима Душко Мијаиловић био је део овогодишње Међународне конференције ,,Очување, подршка и промоција руске културе и језика у иностранству“ која је у организацији Владе Москве одржана у Минску, Белорусија.

Програм конференције је био доста интензиван. Душко је учествовао у округлим столовима, мајсторским радионицама, дискусијама… За учеснике конференције организован је и богат културни програм уз посету Националног академског Бољшој театра опере и балета Републике Белорусије, учешће на музичко-поетским вечерима и размена искустава са колегама из иностранства. 

Драги Душко, надамо се да ће ти знања и искуства који си стекао у Минску користити у даљем раду!

 

RU Замечательный преподаватель русского языка школы «Ђура Јакшић» из сербского города Ужице (Равни) Душко Мияилович принял участие в XII Международной конференции «Сохранение, поддержка и продвижение русской культуры и языка за рубежом» в городе Минск (Республика Беларусь). Организатором конференции выступило Правительство Москвы. 

У Душко была очень интенсивная программа: круглые столы, мастер классы, дискуссии… И конечно же насыщенная культурная программа с посещением Национального академического Большого театра оперы и балета Республики Беларусь, участие в музыкально-поэтических вечерах и знакомства с интересными людьми. 

Дорогой Душко, мы уверены, что Вы привезете с собой много хороших впечатлений!

#Россотрудничество #Rossotrudnichestvo #rsgov #RussianHouse #РусскийДом #RussianHouse #РусскийДомБелград #Образование

 

ЛИНК СА СЛИКАМА

Ученици седмог и осмог разреда матичне школе су на часу слободне наставне активности - МОЈА ЖИВОТНА СРЕДИНА направили кућицу за птице. Кућицу су изложили у школском дворишту и на тај начин обележили Међународни дан заштите животиња ( 4.10.) То је само симболичан знак пажње за наше свакодневне посетиоце!!

ЛИНК СА СЛИКАМА

У ОШ"Ђура Јакшић" у среду 16.11.2022. у организацији Ученичког парламента имали смо госта, родитеља-предавача. Марина Петровић, фармацеутски техничар, упознала је ученике са лепотама и занимљивостима свог занимања и заинтересовала ученике да се  у будућности посете овој професији. Ученици су веома позитивно одреаговали на предавање гошће и низом маштовитих и неочекиваних питања желели да сазнају што више о позиву фармацеута и медицинској професији.

ЛИНК СА СЛИКАМА

Светски дан здраве хране обележава се 16. октобра. Тим поводом у нашој школи у Равнима и издвојеном одељењу у Дрежнику ученици су пригодним активностима обележили тај дан. Приказана им је презентација о здравој исхрани, указано на значај исхране за људско здравље. А затим су ученици правили здраву ужину-воћну салату. У обележавању овог датума учествовали су ученици чланови еколошке секције и ученици који похађају часове слободне наставне активности у свим разредима са предметима наставницама Аном Пауновић и Светланом Буквић. Придружили су им се и ученици нижих разреда-макар као дегустатори.

ЛИНК СА СЛИКАМА