foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

Get Adobe Flash player

Да за креативност нема препрека, показали су у претходном периоду ученици 2. разреда ИО Дрежник. После почетне адаптације и успостављања комуникационих путева, схатили смо да настава на даљину, иако отежава, неће покварити  већ започете пројекте, договоре и планове. Наставили смо тамо где  смо се привремено зауставили. У реализацији  смо имали свеобухватну помоћ и подршку од стране родитеља на чему смо им изузетно захвални.

ПРОЈЕКТНА ТЕМА (март): Пролећни карневал

   Почетком марта изабрана је пројектна тема "Пролећни карневал". Ученици су упознати са значењем речи КАРНЕВАЛ. Договорено  је да се израде маске и да се карневалска поворка  организује као прослава почетка пролећа у школи и ближој околини. Упознали су се са значајнијим карневалима код нас и у свету.   

   На следећем часу су израдили скице маски. Договорена је набавка потребног материјала за маске.

   После промене режима рада и преласка на рад на даљину, сложили смо се да ученици израде договорене маске уз помоћ родитеља, а да ћемо карневал оганизовати чим нам прилике дозволе.

ЛИНК СА СЛИКАМА

  

ПРОЈЕКТНА ТЕМА (април): Наша вицотека

Путем интернета договорено је да тема рада у оквиру пројектне наставе  у априлу буде израда разредне вицотеке, односно збирке вицева. Ученицима је објашњен појам вица, а онда су из недеље у недељу израђивали странице наше збирке које ћемо прикупити када услови  наставе нормализују и израдити књижицу са вицевима. Тематика вицева била је унапред одређена од стране учитељице и то је: ШКОЛСКИ ЖИВОТ,  ИЗМЕЂУ ВИЦА И БАСНЕ и СПОРТИСТИ У ВИЦЕВИМА.

ЛИНК СА СЛИКАМА

 

ПРОЈЕКТНА ТЕМА (мај): Од старог ново

У току маја започета је пројектна тема "Од старог ново" која се односи на могућност и значај рециклаже  у свакодневном животу што је у корелацији са наставном темом  "Човек ствара"  која се управо реализује из предмета свет око нас. Најпре смо рециклирали картонске ролне  и кутије, а затим корнете од јаја. У плану нам је и рециклажа пластичних флаша и сламчица за сокове.

ЛИНК СА СЛИКАМА

 

Пројектна тема: Трагом славног сликара (2. разред, Дрежник)
1. фаза: На претходном часу ученици су добили задатак да прикупе биографске податке  ван Гога. Свако је презентовао свој део задатка. Учитељица је допуњавала чињеницама које ученици  нису изложили. Затим је на лаптопу показала најзначајнија  сликарева дела.  Ученици су износили своје утиске о показаним делима.
2. фаза: На лаптопу је показана ван Гогова слика „Звездана ноћ над Роном“.  После анализе дела ученици су израдили копију слике темпера бојама.  Кроз разговор анализиран је успех активности. Радови су изложени у учионици.
3. фаза: На лаптопу је показана  слика „Три сунцокрета“. После изржавања утисака, ученици су у опуштеној атмосфери пуној позитивне енергије, израдили репродукцију и овог дела.  Изложба радова је допуњена  репродукцијама урађеним на овом часу.

 

ЛИНК СА СЛИКАМА

 

У ИО Дрежник је у оквиру пројектне наставе у првом разреду, током септембра месеца, реализован низ часова посвећен теми "Друг другу". Ученици су:
- радили драматизацију приче "Два друга", Л.Н. Толстоја,
- читали и анализирали песме о другарству,
- правили поклоне једни другима од тестенине, као и рам за слику, рођендански поклон нашем другару Давиду.

ЛИНК СА СЛИКАМА

У ИО Дрежник  у другом разреду у децембру смо се у оквиру пројектне наставе припремали за предстојеће празнике. Израђивали смо новогодишње украсе које смо излагали и продавали. Од прикупљеног новца организовали смо новогодишњу журку за ученике млађих разреда.
1. фаза:
Ученици  су према упутству учитељице од хамер папира у боји израђивали јелкице  намењене продаји. Након тога су украсили јелку разреда.

 

 ЛИНК СА СЛИКАМА

 

 2. фаза:
Ученици су према упутству учитељице од папирних тањирића, вате и колаж папира израђивали Деда Мраза намењеног продајној изложби, Договорено је да код куће израде неколико новогодишњих украса по свом укусу и  вештини  које ће прикључити изложби.

 

ЛИНК СА СЛИКАМА

 

3. фаза
У току треће недеље родитељи и наставници су посетили продајну изложбу и симболичном куповином помогли организовање новогодишње журке за млађе разреде. Ученици су их дочекивали, рекламирали производе и прикупљали новац.

 

ЛИНК СА СЛИКАМА

 

4. фаза:
Ученици су од продаје украса прикупили 700 динара. Према унапред припремљеном договору направили су  списак потребних ствари и отишли  у куповину. Припремили су  послужење за другове, наставнике и домара. У госте су позвали другове из свих млађих разреда. После наставе организовали су журку, послужили се и плесали уз изабрану дечју музику.

 

ЛИНК СА СЛИКАМА