foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

Get Adobe Flash player
У ИО Дрежник и у другом разреду настављамо са пројектном наставом. Сада већ оспособљени и уходани, обрађујемо нове теме. У току септембра, заједничким снагама, уз свесрдну помоћ наставника биологије Ане Пауновић и енглеског језика Владана Цицварића, реализовали смо пројекат  "Баш ми се хтело да упознам тело". 
1. фаза:
У првој фази смо уз помоћ наставнице биологије, Ане Пауновић, обновили знања из света око нас о главним деловима тела. Затим је наставница на моделима упознала ученике са  грађом унутрашњих  органа и њиховим функцијама, што је код деце изазвало велико интересовање.

 

 ЛИНК СА СЛИКАМА
 2. фаза
У овој фази смо обновили и утврдили знања о унутрашњим органима. Ученици су добили силуету људског тела и цртеже  виталних људских органа. Њихов задатак је био да органе препознају, изрежу, обоје  и залепе на одговарајуће место на силуети. Радове је проверила наставница биологије, а затим су изложени у холу школе.
 
 ЛИНК СА СЛИКАМА
3. фаза
Ову фазу пројекта реализовао је наставник енглеског језика, Владан Цицварић. Задатак ученика је био да усвоје називе делова лица на енглеском језику. Ученици су по налозима наставника на наставном листићу препознавали  ознаке за делове на енглеском језику, исецали их и лепили на одговарајуће место на листићу. Ученички радови су изложени на паноу у холу школе.

 

 ЛИНК СА СЛИКАМА

 

4. фаза
У завршној фази смо се уз помоћ наставнице биологије, Ане Пауновић, упознали са скелетом,његовом функцијом и најважнијим костима у људском телу. Најпре су анализирали пано са цртежом скелета и именовали кости. Затим су на моделу лобање упознали њену грађу и функцију.  Стечена знања су  уз помоћ учитељице проверили на наставном листићу где је требало да напишу називе појединих костију.

ЛИНК СА СЛИКАМА