foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

Get Adobe Flash player
У мају 2019. године ученици првог разреда ИО Дрежник бавили су се уређењем учионице током пројекта "Цветна учионица".
1. фаза:
Учитељица је припремила пано од хамера у боји. Објаснила је ученицима да ће од колаж папира урадити отисак својих дланова од којих ће на паноу израдити форму цвета. Израђени пано је постављен као декорација на вратима учионице.   

ЛИНК СА СЛИКАМА

 

2. фаза:
Родитељи су припремили и доставили саксије са цвећем којим ће се оплеменити изглед учионице. Ученици су по свом укусу колаж папиром украсили саксије. Саксије су распоредили на прозоре и намештај у учионици. Подељена су упутства и задужења за даљу негу цвећа.

ЛИНК СА СЛИКАМА

 

3. фаза:
Ученици су заједно са родитељима припремили цветове за израду слике од сувог цвећа. Припрема је подразумевала прикупљање и пресовање цвећа. Учитељица је припремила рам и подлогу за рад  од хамера у боји на коме је колаж папиром израђена ваза. Ученици су по свом укусу распоређивали цвеће и лепили га на подлогу. Разговарано је о биљкама, проверавано је и проширивано дечје знање о биљним врстама и њиховом значају у природи и за човека.

ЛИНК СА СЛИКАМА

 

 4. фаза
Пројекат је спонтано продужен у односу на план. На предлог Марине Симовић, хигијеничарке школе, стара плетена корпа од прућа коју је она поклонила одељењу, украшена је декупаж- техником. У њу су сложене мање саксијице са цвећем, а затим је постављена као део декорације учионице.

ЛИНК СА СЛИКАМА