foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

ОШ "ЂУРА ЈАКШИЋ" РАВНИ

Get Adobe Flash player
Новембар је у првом разреду наше  школе, у ИО Дрежник, протекао у знаку здраве хране. Успешно је реализован још један пројекат  под називом „Правимо здрава јела“. Циљ пројекта је био  упознавање  ученика  са правилима здраве исхране,  њеним користима за  раст и развој као и последицама неправилног начина исхране по људско здравље.  Реализација  пројекта трајала је 4 недеље и одвијала се кроз следеће фазе:
1.  Пројекат је отворен предавањем професорке биологије, Ане Пауновић, која је ученике упознала са начелима здраве исхране, али и последицама неправилне исхране.  Ученици су били заинтересовани, активни и постављали су питања.

 

ЛИНК СА СЛИКАМА

2.  Према установљеном плану, у другој недељи је, у договору са родитељима,  направљен јеловник здравих „грицкалица“.  Мајке су умесиле крекере са семенкама сусама, сунцокрета и бундеве, штапиће од интегралног брашна, куглоф са сувим воћем и мафине са шаргарепом.  У гостима нам је била мајка Вање Василијевић, Ивана. Ученици су  „смајлићима“ и „тужнићима“ оцењивали укус грицкалица. Пошто су били веома задовољни, нису доделили ни један „тужнић“. У знак захвалности извели су мини- приредбу на којој су  рецитовали песме Добрице Ерића из збирке“Празник  воћа и поврћа“ и отпевали песму  „Поврћијада“.  На крају су грицкалицама послужили ученике петог разреда и наставнике у зборници.

ЛИНК СА СЛИКАМА

3. Трећа недеља је је била посвећена воћу. Ученици су донели по три воћке према унапред договореном распреду и направили укусну воћну салату. Самостално су сецкали, мешали и сервирали  под надзором и уз помоћ учитељице. Били су врло поносни на себе и задовољни резултатима рада. Воћном салатом послужени су се ученици другог, четвртог и седмог разреда.

ЛИНК СА СЛИКАМА

4. Пројекат је затворен израдом пирамиде исхране. Ученици су задње недеље исецали и прикупљали слике здравих намирница. Затим су их лепили на пано који је унапред припремила учитељица.  Пирамида исхране је уз помоћ домара Зорана Цвијовића окачена у холу школе.

ЛИНК СА СЛИКАМА

ИЗГЛЕД ПАНОА У ХОЛУ ШКОЛЕ

ЛИНК СА СЛИКАМА